Cattish Blog

Dik en in de rui

Dik en in de rui

Het zijn niet alleen langharige raskatten die baat hebben bij een kattentrimmer. Ook gewone huis-tuin-en-keukenkatten hebben graag een helpende hand, vooral als ze én zwaarlijvig zijn én in de ruiperiode.
Trimmen met z’n tweeën

Trimmen met z’n tweeën

Voor een kattentrimmer is het soms handig dat de eigenaar even een extra handje helpt. Af en toe is echter veel meer hulp van de eigenaar nodig, bijvoorbeeld als de kat erg bang of onzeker is.
Snorharen trimmen hoeft niet

Snorharen trimmen hoeft niet

Bijna elke kat heeft een snor. Sommige katten hebben een snor die bestaat uit maar een paar haren, andere hebben een volle bos haren opzij van de neus. Soms zijn de haren kort, soms heel lang, soms zijn ze kaarsrecht en soms verfrommeld.
Het verlossende scheerapparaat

Het verlossende scheerapparaat

Soms kan een kat door omstandigheden zo vervilt zijn geraakt dat kammen niet meer kan. Dan is scheren de enige optie om de kat van pijnlijke klitten en viltplekken te verlossen.
De kat van de kapster

De kat van de kapster

Als je haar maar goed zit. Dat is dé slogan van een kapster. Die slogan geldt net zo goed voor een kat. Maar een mensenkapster kan niet altijd overweg met het haar van haar eigen kat.
Van zwerfkat naar gouden mand

Van zwerfkat naar gouden mand

Als kattentrimster kom ik soms katten tegen met een bijzonder verhaal. Zoals Frosty, die geadopteerd is uit Egypte, én die grote klitten in zijn vacht heeft.

Algemene voorwaarden

Jos hilsbrand van PrachtKat

Over Jos Hillebrand

Ik ben Jos Hillebrand. Ik woon samen met Yoshi en Yannick in Doetinchem, in de Gelderse Achterhoek.

Ik heb altijd katten gehad en ik vind ze fascinerend. Daarom ben ik mijn bedrijf Prachtkat gestart. Ik hoop daarmee het welzijn van de kat waar dat nodig is te verbeteren en zijn baas en/of baasjes meer informatie te geven over zijn prachtige huisdier. Dit doe ik onder meer door professionele vachtverzorging en door advies te geven bij kattengedragsproblemen. Want de schoonheid van een kat zit van binnen én van buiten!

Search