Coontime Blog

Jarig!

Het leek vanmorgen een dag als alle andere, maar toch: we werden bij het opstaan eventjes extra lang geknuffeld en geaaid door ons hoofd personeel Jos. En de borstel en de kam werden extra lang door onze vachten gehaald: zo hadden we meteen ons feestpak aan en de haartjes netjes gekapt. En we kregen bij het ontbijt niet alleen brokken zoals anders, maar zelfs een paar snoepjes als extraatje!

Daarna was er ochtendgymnastiek, maar anders dan gewoonlijk. Het werd meer feestelijk rondhupsen. Jos had een nieuw hengeltje met een leuke veren friemel eraan. Dat is onweerstaanbaar voor ons katten. Gelukkig mochten we er een voor een apart mee spelen. Het werd een vrolijke polonaise in ons eentje. Samen hengelen geeft alleen maar meer kans op ruzie en dat willen we op zo’n heugelijke jubileumdag als vandaag echt niet!

Bij een verjaardag horen cadeaus. Die hebben we ook gekregen. Kijk maar eens naar die zwarte muis en die oranje vis. Die zaten verstopt in cadeaupapier met kattensnoepjes erin. En de muis was besprenkeld met valeriaan. Jos had voor de ultieme geurbeleving gaatjes in het papier geprikt. Dat was extra feestelijk uitpakken voor ons!

Jos had graag de buurtkatten uitgenodigd voor een receptie, maar dat vonden wij niet zo’n goed idee. In plaats daarvan heeft ze maar slingers opgehangen in de vorm van katten. Net zo feestelijk, maar minder territoriaal-bedreigend. 

Na een hazenslaapje ’s middags (wij zijn natuurlijk wel ‘van middelbare leeftijd’ nu, zo rond de 45 mensenjaren), had Jos een copieus diner samengesteld. Dat bestond uit een heerlijke mousse van zalm en kip gedecoreerd met twee niet te versmaden sticks in de vorm van een X (10 jaar dus!), vergezeld van een exquise catmilk met lange afdronk. Deze feestelijke dis was smakelijk versierd met knapperige confetti-snoepjes! Mmm… miauw!

Na afloop van dit grandioze diner hebben wij jubilarissen nog even heerlijk liggen uitbuiken op de bank, dan kunnen we rustig verklappen. ’s Avonds hebben we ons hoofd personeel uiteraard uitgebreid bedankt met kopjes en likjes.

The day after the party? De kater komt later, zeggen ze wel eens. Maar wij hebben geen kater gezien. Trouwens, dat zijn wij ook al jaren niet meer!

Feestelijke groetjes van Yoshi en Yannick

Jos hilsbrand van PrachtKat

Over Jos Hillebrand

Ik ben Jos Hillebrand. Ik woon samen met Yoshi en Yannick in Doetinchem, in de Gelderse Achterhoek.

Ik heb altijd katten gehad en ik vind ze fascinerend. Daarom ben ik mijn bedrijf Prachtkat gestart. Ik hoop daarmee het welzijn van de kat waar dat nodig is te verbeteren en zijn baas en/of baasjes meer informatie te geven over zijn prachtige huisdier. Dit doe ik onder meer door professionele vachtverzorging en door advies te geven bij kattengedragsproblemen. Want de schoonheid van een kat zit van binnen én van buiten!