Katverzorging 's-Heerenberg

Prachtkat vindt dat een kat innerlijke en uiterlijke schoonheid moet bezitten. Als hier iets aan mankeert bij uw kat in de regio 's-Heerenberg, dan bieden wij een afdoende oplossing om de schoonheid van uw kat te herstellen.

Gezonde kattenvacht

Uiterlijke schoonheid wordt mede bepaald door een gezonde kattenvacht. Wanneer deze niet afdoende wordt verzorgd kan de kat last krijgen van vervilting van de vacht. Ook kunnen zich klitten vormen, wat pijn veroorzaakt. Daarnaast kan dit een slechte invloed hebben op het ademen van de vacht. PrachtKat kan deze verschijnselen verhelpen, waardoor het welzijn van de kat verbeterd wordt. Door onze ruime ervaring en omdat wij over de juiste apparatuur beschikken kunnen wij een professionele vachtverzorging uitvoeren. Met de hulp van kammen en ontklitters nemen wij de oneffenheden in de vacht weg. Als dit niet mogelijk is kiezen wij ervoor om de kat te scheren. Daarnaast kan de kat gewassen en geföhnd worden. Tijdens de behandeling knippen wij de nagels en reinigen de oren en ogen. We behandelen de kat altijd in zijn eigen omgeving, waarbij u zelf aanwezig bent, om zo min mogelijk stress te veroorzaken. De behandelingen kunnen altijd zonder verdoving worden uitgevoerd.

Elke maand, op de laatste vrijdag komen wij katten trimmen bij dierenartsenpraktijk Dierenartsen Lelystad.

Advies kattengedrag

Ook het innerlijk van de kat bepaalt mede zijn welbevinden. Een kat die ongewenst gedrag vertoont is niet gelukkig en dat kan zijn weerslag hebben op zijn omgeving. Ongewenst gedrag kan zich onder andere uiten door onzindelijkheid, agressieve of angstige buien. PrachtKat observeert het gedrag van de kat en stelt aan de hand van het gedrag van de kat een gedragsadvies met therapieplan op. Hiermee wordt de eigenaar geadviseerd hoe deze het gedrag van de kat kan verbeteren.

De eigenaren van de kat worden door PrachtKat geadviseerd en intensief begeleid, hiermee krijgen zij handvatten aangereikt, zodat zij zelf het gedrag van het dier in goede banen kunnen leiden. Vaak is de kat gestraft voor ongewenst gedrag, dit is een onjuiste aanpak, omdat dit bedreigend is voor de kat en stress opwekt. Het belonen van juist gedrag is de enige goede oplossing om zo ongewenst gedrag te verminderen of zelfs te stoppen.

In de omgeving van 's-Heerenberg worden ook regelmatig workshops gehouden, voor volwassenen en kinderen. Volwassenen krijgen bijvoorbeeld advies over kattengedrag en hoe dit goed te begrijpen. Ook kan het thema bestaan uit de behoeften na de komst van een nieuw kitten of de juiste katvriendelijke inrichting van een huis. De workshops voor kinderen hebben een speels karakter. De kinderen observeren het gedrag van de kat en proberen dit te imiteren. Hierdoor begrijpen zij beter waarom een kat iets doet.

Neem direct contact op

Kattenverzorging

Jos hilsbrand van PrachtKat

Over Jos Hillebrand

Ik ben Jos Hillebrand. Ik woon samen met Yoshi en Yannick in Doetinchem, in de Gelderse Achterhoek.

Ik heb altijd katten gehad en ik vind ze fascinerend. Daarom ben ik mijn bedrijf Prachtkat gestart. Ik hoop daarmee het welzijn van de kat waar dat nodig is te verbeteren en zijn baas en/of baasjes meer informatie te geven over zijn prachtige huisdier. Dit doe ik onder meer door professionele vachtverzorging en door advies te geven bij kattengedragsproblemen. Want de schoonheid van een kat zit van binnen én van buiten!