Katverzorging Zevenaar

Een gezonde kat in de omgeving van Zevenaar heeft een bijzondere schoonheid van binnen en van buiten. PrachtKat stelt zich ten doel om deze schoonheden te bevorderen, bij problemen met bijvoorbeeld de vacht of bij gedragsproblemen.

Wanneer een kattenvacht geen regelmatige en deskundige verzorging krijgt, kan dit een gevoel van onbehagen bij de kat veroorzaken. Een niet goed verzorgde kattenvacht kan klitten vormen of gaan vervilten. Dit is voor de kat een pijnlijke ervaring. Ook het ademen van de vacht van de kat wordt hierdoor beperkt. Voor een professionele verzorging kunt u Prachtkat inschakelen. Wij hebben de juiste gereedschappen om de kattenvacht deskundig te ontklitten of te scheren. Hiervoor gebruiken wij professionele kammen en ontklitters, waarover katteneigenaren vaak niet beschikken en hiermee nemen wij u alle zorgen uit handen. Mocht de vacht op deze manier niet te behandelen zijn, dan kunnen wij de kat ook scheren. Wij bieden de optie om de kat te wassen en te föhnen. De behandeling vindt altijd plaats in de vertrouwde omgeving van de kat, bij u thuis, in uw aanwezigheid. Onderdeel van de behandeling is ook het schoonmaken van de ogen en de oren van de kat en het knippen van de nagels.

Elke laatste vrijdag van de maand zijn wij aanwezig bij dierenartsenpraktijk Dierenartsen Lelystad, waar wij katten trimmen.

Gedragsproblemen van uw kat

Ook het innerlijk van kat is een onderdeel van het dienstenpakket van PrachtKat. Een kat die gedragsproblemen vertoont, zoals onzindelijkheid, agressie of angst, moet geholpen worden om zo goed mogelijk te kunnen functioneren. PrachtKat heeft zich gespecialiseerd in het onderkennen van gedragsproblemen bij katten en het adviseren van de eigenaren over hoe deze problemen in goede banen geleid kunnen worden. Een kat die ongewenst gedrag vertoont zit niet lekker in zijn vel. Door een goede observatie van de kat in zijn eigen omgeving kan de oorzaak achterhaald worden. Naar aanleiding van de observaties worden dan een gedragsadvies en een therapieplan gemaakt, waarmee de eigenaar aan de slag kan, om het gedrag van de kat te verbeteren.

Jos Hillebrand van Prachtkat adviseert en begeleidt de eigenaren in het proces. Vaak is het een kwestie van inzichten bij de eigenaar die niet goed werken. Het straffen van ongewenst gedrag wordt vaak als enige oplossing gezien, maar bereikt het tegenovergestelde effect. De kat voelt zich hierdoor bedreigd en krijgt stress. Goed gedrag belonen is de juiste handelswijze. Het is de taak van de eigenaar om aan de hand van de handvatten van Prachtkat het gedrag van de kat in juiste banen te leiden.

Workshop kattengedrag

Prachtkat organiseert ook geregeld workshops in de regio Zevenaar. Deze hebben allemaal een bepaald thema. U kunt hierbij denken aan informatie over kattengedrag, hoe een woning in te richten, waardoor de kat zich prettig voelt of informatie over hoe om te gaan met een nieuw kitten in het gezin.

Kinderworkshops hebben vooral een feestelijk karakter, maar zijn ook leerzaam. Kinderen worden bekend gemaakt met de gedragingen van een kat en worden gestimuleerd om deze na te doen. De kinderen gaan hierdoor het gedrag van een kat zoals kopjes geven beter begrijpen.

Neem direct contact op

Kattenverzorging workshop

Jos hilsbrand van PrachtKat

Over Jos Hillebrand

Ik ben Jos Hillebrand. Ik woon samen met Yoshi en Yannick in Doetinchem, in de Gelderse Achterhoek.

Ik heb altijd katten gehad en ik vind ze fascinerend. Daarom ben ik mijn bedrijf Prachtkat gestart. Ik hoop daarmee het welzijn van de kat waar dat nodig is te verbeteren en zijn baas en/of baasjes meer informatie te geven over zijn prachtige huisdier. Dit doe ik onder meer door professionele vachtverzorging en door advies te geven bij kattengedragsproblemen. Want de schoonheid van een kat zit van binnen én van buiten!