Katverzorging Varsseveld

Uw kat in de omgeving van Varsseveld heeft een bijzondere schoonheid, die van binnen en van buiten zit. Door allerlei oorzaken kan de innerlijke of de uiterlijke schoonheid aangetast worden, waardoor professioneel ingrijpen door PrachtKat noodzakelijk wordt.

De uiterlijke schoonheid van de kat toont zich onder andere door een gezonde kattenvacht, die goed onderhouden is. Bij een matige of slechte verzorging kunnen er klitten optreden of kan de vacht gaan vervilten. Dit ervaart de kat als zeer onaangenaam en dit kan ook gezondheidsproblemen geven, doordat de vacht minder goed kan ademen. PrachtKat heeft zich gespecialiseerd in het effectief oplossen van deze problemen. Wij hebben een ruime ervaring en gebruiken professionele kammen en ontklitters voor het beste resultaat. Als deze vorm van vachtverzorging niet mogelijk is dan kunnen wij de kat scheren. U kunt er optioneel voor kiezen om de kat ook te laten wassen en te föhnen. Het knippen van de nagels en het reinigen van de oren en ogen maken deel uit van de totale behandeling. De kat wordt behandeld in zijn eigen vertrouwde omgeving en de eigenaar is altijd bij de behandeling aanwezig. Voor de behandeling is geen verdoving nodig.

Elke laatste vrijdag van de maand zijn wij ook te vinden bij dierenartsenpraktijk Dierenartsen Lelystad, waar wij het trimmen van katten verzorgen.

Ongewenst gedrag van uw kat

Onder innerlijke schoonheid verstaat PrachtKat goed gedrag bij een kat. Bij ongewenst gedrag kunt u denken aan onzindelijkheid, agressie of angst. De enige werkende methode is het veelvuldig belonen van goed gedrag van de kat.

Tijdens een consult bekijkt PrachtKat goed het gedrag van de kat en op basis van de bevindingen geven wij een gedragsadvies en stellen een therapieplan op. De eigenaar krijgt hiermee duidelijke adviezen over hoe deze het gedrag van de kat positief kan beïnvloeden. Het hele proces bestaat uit uitgebreide adviezen en een intensieve begeleiding, waardoor de eigenaar inzicht krijgt in de beste methode om ongewenst gedrag van de kat te corrigeren. Vaak wordt dit gedrag bestraft, dit is niet de juiste methode, aangezien de kat zich hierdoor bedreigd voelt en stress ervaart. 

Workshops kattengedrag

Prachtkat organiseert workshops in de regio Varsseveld. Voor volwassenen hebben deze workshops verschillende thema's. Deze kunnen gaan over het herkennen van kattengedrag en de betekenis hiervan, maar ook kan het gaan over de voorbereidingen voor de komst van een nieuw kitten of een katvriendelijke inrichting van een woning. De workshops voor kinderen zijn bedoeld als een feest. De kinderen worden gestimuleerd om het gedrag van katten te observeren en deze na te bootsen. Doel hiervan is dat de kinderen meer begrip krijgen voor de gedragingen van een kat.

Neem direct contact op

Kattenverzorging

Jos hilsbrand van PrachtKat

Over Jos Hillebrand

Ik ben Jos Hillebrand. Ik woon samen met Yoshi en Yannick in Doetinchem, in de Gelderse Achterhoek.

Ik heb altijd katten gehad en ik vind ze fascinerend. Daarom ben ik mijn bedrijf Prachtkat gestart. Ik hoop daarmee het welzijn van de kat waar dat nodig is te verbeteren en zijn baas en/of baasjes meer informatie te geven over zijn prachtige huisdier. Dit doe ik onder meer door professionele vachtverzorging en door advies te geven bij kattengedragsproblemen. Want de schoonheid van een kat zit van binnen én van buiten!