Trimmen van uw kat

Trimmen van kat

Een kat zorgt in principe zelf voor de verzorging van de vacht. Door de vacht te likken worden loszittende haren verwijderd. Door het inslikken van de losse haren kan de kat echter last krijgen van een haarbal. Dit is een onplezierige ervaring voor een kat. Door het trimmen van de haren van de kat door Prachtkat kan dit probleem voorkomen worden. Ook kan vervilting van de vacht optreden, ook dit is voor de kant een nare ervaring. Het gaat gepaard met pijn en irritaties en huidsproblemen omdat door de vervilting van de vacht de huid niet meer goed kan ademen. Ook kunnen katten op latere leeftijd of door ziekte moeite krijgen om zelf de vacht nog goed te verzorgen. Op dat moment is het zaak om Prachtkat in Doetinchem in te schakelen voor een professionele trimbeurt. De kat zal u hiervoor dankbaar zijn!

Bij trimmen van katten komt een hoop geduld en deskundigheid kijken

Bij trimmen van katten komt een hoop geduld en deskundigheid kijken. Een niet vakkundige benadering kan stress bij de kat teweegbrengen, waardoor de behandeling moeizaam kan verlopen. De kat zal zich verzetten tegen wat het als onaangenaam ervaart en dat is vervelend voor de kat en de trimmer. Om de eigenaar van een kat een deel van de vachtverzorging zelf te laten verzorgen, organiseert Prachtkat regelmatig workshops vachtverzorging in de regio Doetinchem. Er wordt aandacht besteed aan hoe de kat het beste kan wennen aan de apparatuur die gebruikt zal worden tijdens de verzorging. Zoals kam, borstel en nagelschaar. Ook wordt geleerd om de oren en ogen te verzorgen, zonder dat dit stress oplevert bij de kat. Een goed onderhouden kattenvacht kan vervilting en andere problemen van de kattenvacht voorkomen of vertragen. Tijdens de workshops wordt de eigenaar geleerd om dit onderhoud zo uit te voeren, dat de kat zich prettiger zal voelen.

Een bijzonder concept is gelanceerd door Prachtkat. Waarom die kattenharen weggooien als je daar fraaie objecten mee kunt maken? Voor uzelf of als een uniek cadeau. Prachtkat geeft in het pand in Doetinchem of op locatie workshops om sieraden van kattenhaar te maken, maar ook kunnen kattenspeeltjes gemaakt worden van kattenhaar, zoals een muis of een balletje. Het is aan de fantasie van de deelnemer van de workshop op welke wijze deze de kattenharen kan en wil recyclen.

Ook verzorgt Prachtkat de vachtverzorging van konijnen. Ook een konijn kan net als een kat problemen ondervinden met de vacht. Wij kunnen het konijn knippen of scheren en desgewenst ook de oren reinigen en de nagels knippen. Wilt u een prachtige kat of een goed verzorgd konijn. Dan is Prachtkat in Doetinchem voor u de aangewezen partij! Onze liefde voor dieren merkt u in onze behandelingsmethoden, geduldig en altijd diervriendelijk! Neemt u contact met ons op voor de vele mogelijkheden van vachtverzorging voor kat en konijn.

Prachtkat Bjorn
Prachtkat Felice

Trimmen bij uw thuis

Prachtkat is een kattenkapper aan huis.

Voor de kat is het ideaal: hij hoeft niet eerst een tijd in een krap mandje te zitten en een spannende reis te maken, voor hij in een vreemde kamer wordt getrimd. In zijn eigen vertrouwde omgeving en met zijn baas/bazin erbij geeft dat zo min mogelijk spanning voor hem.

Na de gemaakte afspraak kom ik met mijn trimspullen bij u thuis om uw kat(ten) te behandelen. U bepaalt de plek in huis waar het rustig en voldoende licht is en u kunt zelf bij de behandeling aanwezig zijn.

Tips

Neem de volgende tips ter harte.

Na een trimbeurt ziet uw kat er niet alleen anders uit, hij ruikt ook anders. Als u andere katten of andere dieren heeft, moet u er rekening mee houden dat zij tijdelijk heel anders op de getrimde kat kunnen reageren. Het is dan raadzaam de getrimde kat even tijdelijk in een andere kamer te laten. Laat ze even samen spelen of samen eten en zo elkaars geur aannemen tot de thuisblijvers aan de getrimde kat gewend zijn.

Let erop dat een geschoren kat niet te lang buiten is bij koud of vochtig weer.

Jos hilsbrand van PrachtKat

Over Jos Hillebrand

Ik ben Jos Hillebrand. Ik woon samen met Yoshi en Yannick in Doetinchem, in de Gelderse Achterhoek.

Ik heb altijd katten gehad en ik vind ze fascinerend. Daarom ben ik mijn bedrijf Prachtkat gestart. Ik hoop daarmee het welzijn van de kat waar dat nodig is te verbeteren en zijn baas en/of baasjes meer informatie te geven over zijn prachtige huisdier. Dit doe ik onder meer door professionele vachtverzorging en door advies te geven bij kattengedragsproblemen. Want de schoonheid van een kat zit van binnen én van buiten!