Konijnen trimmen

Prachtkat trimt ook konijnen.

Zowel het langharige als het kortharige konijn is gebaat bij hulp bij de verzorging van zijn vacht.

Langharig konijn

Een angorakonijn dient zeker elke drie maanden geknipt of geschoren te worden. Na ongeveer drie maanden, als de vacht zo'n zes centimeter lang is, gaat de wol klitten en vervolgens vervilten. Alleen dagelijks borstelen vertraagt dit proces. Door de onderwol te verwijderen ontstaan er minder snel klitten. De eigenaar hoeft daardoor ook minder onderhoud te plegen aan de vacht. Daarom is het gewenst de vacht in te korten. Dit kan door het konijn te scheren en/of te knippen. Als het konijn erg in de klit zit of als zijn vacht vervilt is, is scheren vaak de enige mogelijkheid.

Kortharig konijn

Kortharige konijnen hebben ook een ruiperiode en verharen dan erg. Ze gaan van de zomervacht naar de wintervacht of andersom. Een goede borstelbeurt is dan vaak voldoende om het konijn van zijn overtollige haren af te helpen.Daardoor is hij sneller door de ruiperiode heen te helpen.

Tarieven konijnen en knaagdieren

Behandeling Prijs
Ontklitten en ontwollen €32
Scheren €32
Scheren vervilte/geklitte vacht €37
Alleen oren nakijken en reinigen met een cleaner €5
Alleen nagels knippen €6

Prachtkat rekent geen reiskosten tot een afstand van 10 km vanaf postcode 7006HJ in Doetinchem (enkele reis). Daarna wordt een kilometervergoeding van €0,50 doorberekend (gebaseerd op de ANWB-routeplanner).

Alle prijzen zijn inclusief 21 % btw en zijn gebaseerd op een volledige behandeling (inclusief nagels knippen, plukken of scheren, oren en ogen nakijken). Op alle behandelingen zijn de algemene voorwaarden van toepassing.

Jos hilsbrand van PrachtKat

Over Jos Hillebrand

Ik ben Jos Hillebrand. Ik woon samen met Yoshi en Yannick in Doetinchem, in de Gelderse Achterhoek.

Ik heb altijd katten gehad en ik vind ze fascinerend. Daarom ben ik mijn bedrijf Prachtkat gestart. Ik hoop daarmee het welzijn van de kat waar dat nodig is te verbeteren en zijn baas en/of baasjes meer informatie te geven over zijn prachtige huisdier. Dit doe ik onder meer door professionele vachtverzorging en door advies te geven bij kattengedragsproblemen. Want de schoonheid van een kat zit van binnen én van buiten!