Katverzorging Zutphen

Uw kat in de regio Zutphen beschikt over innerlijke en uiterlijke schoonheid. De doelstelling van Prachtkat is om deze schoonheden op een optimale manier tot uiting te laten komen. Wij hebben ons gespecialiseerd in de verzorging van de vacht van de kat voor uiterlijke schoonheid. Daarnaast bieden wij de helpende hand bij problematische gedragingen van de kat door het toepassen van een doelgerichte therapie.

Als een kattenvacht niet de juiste verzorging krijgt kunnen er klitten ontstaan, ook kan deze hierdoor vervilten, wat de kat hinder oplevert. Ook het ademen van de kattenvacht kan hierdoor gehinderd worden. De kat voelt zich hierdoor onprettig. Door een goede vachtverzorging kunnen dit soort problemen voorkomen worden. Als professionele trimster kan PrachtKat u alle zorgen uit handen nemen. Wij beschikken hiervoor over de juiste middelen, zoals professionele kammen en ontklitters. Als deze middelen niet voldoende resultaat opleveren, kunnen wij de kat ook scheren. Daarbij kan de kat ook gewassen en geföhnd worden. Om de kat niet te verontrusten wordt de behandeling altijd bij u thuis uitgevoerd en u bent er altijd bij. De volledige behandeling kan zonder verdoving uitgevoerd worden. Tijdens de behandeling worden de nagels geknipt en worden de ogen en oren gereinigd.

Op elke laatste vrijdag van de maand zijn wij aanwezig bij dierenartsenpraktijk Dierenartsen Lelystad, waar wij katten trimmen.

Innerlijke schoonheid van uw kat

Ook heeft PrachtKat zich gespecialiseerd in de innerlijke schoonheid van de kat. Ongewenst gedrag als onzindelijkheid, agressie of angst zijn tekenen dat de kat zich niet prettig voelt. Om achter deze oorzaken te komen observeert PrachKat de kat in zijn vertrouwde omgeving in de regio Zutphen om zo de oorzaak van de gedragsproblemen te achterhalen. Aan de hand van de bevindingen kunnen dan een gedragsadvies en therapieplan worden opgesteld. Hiermee krijgt de eigenaar handvatten om het ongewenste gedrag om te buigen.

Jos Hillebrand van Prachtkat kan hierin een goed advies en begeleiding verzorgen. Uiteindelijk is het de taak van de eigenaar zelf om de gedragsproblemen te verhelpen. Uitgangspunt hierbij is dat afstraffen van ongewenst gedrag juist het verkeerde effect heeft. De kat krijgt hier juist stress door en voelt zich bedreigd. Veelvuldig belonen van juist gedrag en een grote dosis geduld zijn hierbij de succesfactoren.

Kattenworkshops

PrachtKat organiseert ook regelmatig workshop. Deze hebben bijvoorbeeld als thema: Een katvriendelijke inrichting van een woning, informatieavonden over hoe kattengedrag in elkaar steekt, of de behoeften van een kitten dat deel uit gaat maken van een gezin.

Ook voor kinderen worden workshops gegeven. Deze hebben de opzet van een feestje, waarbij de kinderen worden aangemoedigd om de gedragingen van een kat na te doen, waardoor een beter begrip bij de kinderen van het gedrag van een kat wordt bereikt.

Neem direct contact op

Kattenverzorging workshop

Jos hilsbrand van PrachtKat

Over Jos Hillebrand

Ik ben Jos Hillebrand. Ik woon samen met Yoshi en Yannick in Doetinchem, in de Gelderse Achterhoek.

Ik heb altijd katten gehad en ik vind ze fascinerend. Daarom ben ik mijn bedrijf Prachtkat gestart. Ik hoop daarmee het welzijn van de kat waar dat nodig is te verbeteren en zijn baas en/of baasjes meer informatie te geven over zijn prachtige huisdier. Dit doe ik onder meer door professionele vachtverzorging en door advies te geven bij kattengedragsproblemen. Want de schoonheid van een kat zit van binnen én van buiten!