Prachtkat Gijs

Prachtkat Grijs

Vandaag komt er bejaard bezoek in de trimsalon. Deze oude grijze dame genaamd Gijs is niet van gisteren, maar zelfs van de vorige eeuw!
Prachtkat Harvey

Prachtkat Harvey

Harvey is een knappe Brits korthaar-kater van ruim één jaar. Hij komt hier voor het eerst in de trimsalon, samen met zijn zusje Hailey. Toch is hij al eerder bij Dierenartsen Lelystad geweest.
Prachtkat Nestor

Prachtkat Nestor

Maine Coon Nestor was de laatste kat van 2018 in de salon. Met een schone vacht zonder oude haren en met een kortgeschoren buikje is hij mooi het nieuwe jaar ingegaan.
Prachtkat Soso

Prachtkat Soso

Je hebt rooie, witte, zwarte en zelfs blauwe katten. Ook zijn er cyperse katten en lapjeskatten. Maar bruine katten? Die zie je bijna niet. Behalve ik vandaag. Want de laatste klant is een bruine Brits Korthaar. Heel bijzonder. Vooral die knal-oranje ogen!
Prachtkat Simba

Prachtkat Simba

Simba en zijn bazin komen voor het eerst naar de trimsalon. Dat lijkt spannend, maar Simba, een Ragdoll van nog net geen jaar oud, bekijkt alles eens rustig en besluit het hier prima te vinden. Zijn bazin vond af en toe veel haar in huis. Ze had nog nooit een Ragdoll gehad, laat staan een langharige kat, dus ze dacht dat een bezoek aan een kattenkapper een goed idee zou zijn.
Prachtkonijn Fluffy

Prachtkonijn Fluffy

Deze maand staat er geen kat in de schijnwerpers, maar een konijn. Een Teddy Widder-konijn. Zulke konijntjes hebben haren die steeds langer worden. Zo lang zelfs dat ze over hun eigen haren kunnen struikelen. En zo lang dat ze een heus gordijntje voor hun ogen hebben hangen waardoor ze niets meer kunnen zien.
Prachtkat Draakje

Prachtkat Draakje

De volgende klant heet Draakje. Nu oordeel ik nooit meteen op basis van een naam, maar ik vraag haar baasje toch even waarom ze zo heet. „Dat is niet voor niets”, antwoordt deze. „Ze is een pittige tante. Ze stelt duidelijke grenzen: als ze iets niet wil, laat ze dat duidelijk merken met haar nagels en tanden.” Ze zegt ook: „Als ze boos is, worden haar ogen amberkleurig.”
Prachtkat Bohdi

Prachtkat Bohdi

Bodhi komt voor het eerst in de trimsalon. Hij is een Ragdoll van ongeveer 12 jaar. Zijn baasje mailde: ‘Het is wel een behoorlijk bange kat, maar ik begreep van de dierenarts dat u daar wel raad mee weet.’
Prachtkat Siem

Prachtkat Siem

Siem is een Ragdoll van zes jaar oud. Hij komt vandaag voor het eerst naar de trimsalon. Dat vindt hij een spannend avontuur. Als ik een tijdje bezig ben met kammen, zie ik dat zijn bekje open gaat en dat hij gaat hijgen.
Prachtkat Coco

Prachtkat Coco

Coco is een prachtige Ragdoll-poes van zes jaar oud. Ze is hier al een vaker geweest. Nu is het alweer een tijdje geleden, dus is het weer tijd om haar van haar oude haren af te helpen. Dat is altijd een feestje, want Coco is een lieve kat die kammen heerlijk vindt en alles ontspannen ondergaat
Prachtkat Aiko

Prachtkat Aiko

Aiko is een jonge Ragdoll van vijf jaar. Ragdoll betekent lappenpop in het Engels. Meestal laten deze raskatten zich als een lappenpop slap hangen als ze op je schoot zitten, zo ontspannen zijn ze dan. Hoe dat voor het eerst op een trimtafel gaat, weet ik niet.
Prachtkat Ollie

Prachtkat Ollie

Ollie is een parmantige Pers van 2,5 jaar. Hij komt hier voor het eerst om zijn dikke jas uit te laten kammen. Die is niet zomaar zo dik. Heel veel oude haren zitten tussen de nog jonge haren in. Dat zie je niet echt duidelijk, maar je voelt wel dikke stukken in de vacht.
Prachtkat Helga

Prachtkat Helga

Helga is een Pers van ongeveer 13 jaar. Ze komt uit Kroatië. Toen ze net geboren was, heeft ze haar Griekse baasjes ontmoet. Met hen is ze heel Europa doorgereisd omdat haar baasjes telkens op andere plaatsen wonen en werken. Ze is in Italië, Hongarije, Denemarken en Duitsland geweest. Nu woont Helga met hen en een paar honden alweer een paar jaar in Nederland.
Prachtkat Nickey

Prachtkat Nickey

Als Nickey langskomt, reist hij altijd op een comfortabel dik kussen met een zachte handdoek daarop in een riante draagmand. Deze grote Noorse Boskat van al 16 jaar past er precies in: zijn kop komt nog net niet tegen het plafond.
Prachtkat Midas

Prachtkat Midas

Midas is vandaag voor het eerst in de trimsalon. Maar hij is niet alleen: zijn maatjes Neige en Zorro zijn ook meegekomen. Die zijn al eerder hier geweest en weten de weg. Het zijn alle drie grote Maine Coon-katten die goed in de vacht zitten en veel oude haren en klitten kwijt willen.
Prachtkat Lizzy

Prachtkat Lizzy

Vandaag komt er jong bezoek in de trimsalon. Lizzy is een kitten van 3-4 maanden van het ras Brits Korthaar. Haar baasjes hebben nog nooit een kat gehad. Daarom vinden ze het fijn om samen met haar kennis te maken met de trimsalon. Ook hebben ze allerlei vragen over het houden van een kat.
Prachtkat Lobke

Prachtkat Lobke

Lobke is een prachtige poes van het ras Heilige Birmaan. In haar 14-jarige leven heeft ze al twee lange reizen achter de rug. Ze is ruim vijf jaar in Singapore geweest en daarna bijna twee jaar in Zuid-Korea. 
Prachtkat Mister

Prachtkat Mister

Geen hoog bezoek vandaag in de trimsalon, maar groot bezoek. Een sterke man tilt een grote vervoerbox op de tafel en opent de deur. De box is bijna helemaal gevuld met slechts één kat. Dat is dan wel een Maine Coon, het grootste kattenras dat er bestaat. De kater, van vier jaar, heet Mister en weegt volgens zijn baasje ongeveer 12 kilo. Da’s heel wat voor een kat!
Prachtkat Corben

Prachtkat Corben

Voor het eerst komt een hoogbejaarde heer langs. Dan heb ik het niet over zijn baasje, maar over de kater Corben. Die stamt zelfs nog uit de vorige eeuw: op 5 mei 1996 is hij geboren.
Prachtkat: Lappenpoppen

Prachtkat Lappenpoppen

De volgende klant komt met twee grote vervoerstassen binnen. Ze is nieuw en ze heeft haast. En ze heeft twee katten bij zich. Of die geschoren kunnen worden, want haar echtgenoot is allergisch voor de katten.
Prachtkat Max

Prachtkat Max

Max Is een Brits Langhaar. Hij komt hier vandaag kennismaken met de trimsalon. En nu hij er toch is, willen zijn baasjes graag dat zijn kraag iets wordt ingekort.
Prachtkat Misty!

Prachtkat Misty!

Misty is een Pers van drie jaar en komt voor het eerst in de trimsalon. Ze vindt het erg spannend, maar met rust en aaien, kroelen en afleiden gaat het kammen prima.
Prachtkat Doerak!

Prachtkat Doerak!

Doerak is geen kat die ondeugend is of kattenkwaad uithaalt, maar een Pers die nieuwe dingen een beetje eng en spannend vindt.
Prachtkat Josephine!

Prachtkat Josephine!

Een deftige dame wordt per draagmand de trimsalon binnengebracht. Haar personeel doet de deksel open en haalt deze kruising Brits Korthaar x Siamees er voorzichtig uit.

Jos hilsbrand van PrachtKat

Over Jos Hillebrand

Ik ben Jos Hillebrand. Ik woon samen met Yoshi en Yannick in Doetinchem, in de Gelderse Achterhoek.

Ik heb altijd katten gehad en ik vind ze fascinerend. Daarom ben ik mijn bedrijf Prachtkat gestart. Ik hoop daarmee het welzijn van de kat waar dat nodig is te verbeteren en zijn baas en/of baasjes meer informatie te geven over zijn prachtige huisdier. Dit doe ik onder meer door professionele vachtverzorging en door advies te geven bij kattengedragsproblemen. Want de schoonheid van een kat zit van binnen én van buiten!