Coontime Blog

Nieuw Jasje

Wat ik nou heb gehoord! Al wel zes jaar lang heb ik met mijn broer in een column in It’s Coontime! gestaan. Elke keer prachtig in tekst en beeld. We waren allebei happy. En nou is er een nieuwe hoofdredacteur en dan voel je het al op je voetzooltjes aan: het moet allemaal anders, en snel!

Dat betekent per 1 januari dat het blad een nieuw jasje krijgt. Welk jasje? Geen idee. Overleggen met ons katten is er niet bij. Bovendien: een kat houdt helemaal niet van verandering. Rust, reinheid en regelmaat, weet je wel? Dus niks veranderen. Ik ken hordes katten die van slag raakten omdat hun personeel opeens ander voer of een andere bank in huis haalde!

Ik had het al in de smiezen: het vorige nummer zag er al anders uit. De letters van de koppen van de verhalen herkende ik niet. En wij waren verhuisd: van pagina 3 naar ergens he-le-maal achterin. Je hebt nu de inhoud nodig om ons te vinden!

Een nieuwe vormgeving gaat niet vanzelf. De redactie vroeg naar heuse staatsieportretten van Yoshi en mij. Net of wij van die koninklijke katten zijn! Ahum, maar dát zijn wij wel. Drie jaar geleden zijn wij door dé kattenfotograaf van Nederland op staatsieportret gezet. Dat hebben wij onze lezers nog exclusief gemeld (zie jaargang 2015 nr. 4). Nynke van Holten van Cat’chy Images is toen een hele hete zomermiddag met ons bezig geweest. Yoshi heeft toen nog een kattenspeeltje achterover gedrukt, waar ik hem nog steeds dankbaar voor ben! Die staatsieportretten heeft ons baasje Jos opgestuurd naar de redactie. Alhoewel het al weer drie jaar geleden is, kan ik jullie met mijn poot op mijn hart verzekeren dat mijn broer en ik geen haar veranderd zijn. Wij zijn nog steeds prachtkatten.

Bovendien vinden we het een eer om nog steeds een stukje van het nieuwe blad in beslag te mogen nemen. Want het blijft straks natuurlijk een prachtig blad, en heus niet alleen door onze bijdrage!

Yannick

Jos hilsbrand van PrachtKat

Over Jos Hillebrand

Ik ben Jos Hillebrand. Ik woon samen met Yoshi en Yannick in Doetinchem, in de Gelderse Achterhoek.

Ik heb altijd katten gehad en ik vind ze fascinerend. Daarom ben ik mijn bedrijf Prachtkat gestart. Ik hoop daarmee het welzijn van de kat waar dat nodig is te verbeteren en zijn baas en/of baasjes meer informatie te geven over zijn prachtige huisdier. Dit doe ik onder meer door professionele vachtverzorging en door advies te geven bij kattengedragsproblemen. Want de schoonheid van een kat zit van binnen én van buiten!