Coontime Blog

Coontime blog, drinken uit de vijver

We hebben een nieuwe tuin! Dat was hard nodig, want de oude schutting hing wel 20 graden uit het lood en de palen van de pergola waren van onderen helemaal verrot. Ook waren alle planten zo uitgegroeid dat er voor ons nauwelijks nog plek over was.

We wisten van niks en opeens waren er allemaal vreemde mannen in de tuin. Die hebben alles leeggehaald, tot en met de vijver en alle vissen aan toe. Toen hebben ze de grond omgespit, stukken betegeld, een nieuwe schutting geplaatst en gelukkig ook weer een vijver erin gebouwd.

Yannick en ik vonden het heel spannend in die tijd. Er viel zoveel te zien! Stoere tuinlui die heen en weer liepen met struiken en planten, die heel veel herrie maakten toen ze het terras gingen slopen en uren hamertje-tik deden toen ze een nieuw terras aanlegden. En toen ze de schutting gingen vervangen, konden we opeens heel ver kijken. We moesten toen jammer genoeg wel binnen blijven, anders zouden we maar zó de wijde wereld intrekken!

De tuinmannen zijn nu allang weer weg. We zijn helemaal gewend aan de tuin. We vinden hem lekker ruim en we kunnen nu overal rondlopen. Straks gaan er allemaal nieuwe planten groeien en bloeien. Fijn om te ontdekken! Het leukst vinden we de borrelsteen. Die staat midden in de vijver. Soms komt er een merel bovenop een waterbad nemen. Mijn broer Yannick heeft nog niet ontdekt dat je er heerlijk water van kunt likken; hij drinkt uit de vijver zelf. Ik wel. Ik ga nu veel vaker naar buiten en dan ren ik meteen naar de steen. Mmm, borreltijd!

Yoshi

Jos hilsbrand van PrachtKat

Over Jos Hillebrand

Ik ben Jos Hillebrand. Ik woon samen met Yoshi en Yannick in Doetinchem, in de Gelderse Achterhoek.

Ik heb altijd katten gehad en ik vind ze fascinerend. Daarom ben ik mijn bedrijf Prachtkat gestart. Ik hoop daarmee het welzijn van de kat waar dat nodig is te verbeteren en zijn baas en/of baasjes meer informatie te geven over zijn prachtige huisdier. Dit doe ik onder meer door professionele vachtverzorging en door advies te geven bij kattengedragsproblemen. Want de schoonheid van een kat zit van binnen én van buiten!